sâmbătă, 30 octombrie 2010

TEZA LA STIINTELE NATURII

Pomii sunt de mai multe feluri:fructiferi-si de pe marginea soselelor(in care se opresc cateodata automobilistii grabiti!).Din prima grupa amintim prunul,in care zace tuica in stare vegetala.Ar mai fi si marul,pe cracile carui atarna pacatul stramosesc,zis si marul discordiei,intrucat si inflorescenta e de ...florile marului!
Printre pomi se mai numara si arborii.De pilda,arborele genealogic,in care se mai gaseste si cate-o "poama buna"...anomalie genetica.Arborii cotiti au fost lasati in seama industriei...
Padurea,care esteadunarea generala a foioaselor si rasinoaselor,se afla in necrutatoarea disputa cu "uscaturile".Mai ales ca pe obrazul unor copaci apar cicatrici de inimi sagetate,ori "Mymy","Costel" si altii fara cherestea.Fel de fel de uscaturi!Ca-n... codru!
In ce priveste pomul laudat,la care se vine cu sacul,acesta este pomul de iarma,iar sacul apartine lui Mos Craciun,personaj multiplicat in toti taticii din lume si alte persoane binevoitoare.
Specie rara este considerat copacul din care se taie frunze pentu Cutu,copac numit stiintific LENEVUS PUTORIS.Creste mai ales prin parcuri,unde se gaseste si "mana de lucru".Mai nou,taietorii de frunze si frunzulite,chiulangii(cum sunt trecuti in nomenclatorul de functii),ofera bietelor canine crengi intregi,ca taiatul frunzelor presupune totusi o munca!Si cum se intampla,din nebagare de seama nevrednicii netruditori isi vor taia curand craca pe care stau-si se vor trezi...in pom!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu